Studiu de PR – ep.1

Meseria de PR de blogger presupune si un studiu al metodelor de a afirmare in blogosfera, pentru clienti. Observ cu consternare cum ca in continuare exista aceleasi metode de succes relativ, ca pe vremurile antic blogosferice si anume – injuratul bloggerilor cu trafic mare. Nimic nou, nici o metoda originala.

Se impune astfel o singura concluzie – clientul – in cazul nostru cititorul de blog sau utilizatorul de internet romanesc –  consuma astfel de metode – scandalurile pe care le provoaca injuratul de mai sus.

Cine sunt cei care injura mai marii bloggeri? Twitter s-a dovedit o scula foarte buna pentru acest studiu:

 • Andrei Bugeac @BlegooPR – Cei care vor sa devina celebri, nu au cu ce, si polueaza inutil, aia sunt cretini

 • Alin M. Matei @BlegooPR – Oamenii care au placerea de a-i injura pe astia care sunt deja celebri cu scopul fatis de a deveni ei insisi populari.

Concluzia = definitia cretinului in blogosfera mioritica = cel care injura mai marii bloggeri?

Intrebare care se impune si la care sper sa gasesc raspuns pana la studiul urmator:

Cum au ajuns mai marii bloggeri celebri – tot prin injurat?


Tags: , ,

19 Responses to “Studiu de PR – ep.1”

 1. Dan Lee says:

  Acest articol are vreo legătură cu recentul meu război cu Zoso de pe Twitter şi de pe blog?! Pentru că vreau să ştiu dacă sunt cretin sau nu.

 2. Blegoo PR says:

  Hihihi … de unde si pana unde … te simti vinovat? Nup, nu are legatura deloc. O singura observatie se impune – in ultima vreme de fiecare data cand dau de un blog mai altfel, in sensul bun, observ la scurta vreme razboaie cu zoso … aici e cazul tau si al altora. Sincer ma dezgusta … parerea mea personala. Insa definitia cretinului nu am dat-o io. Io doar intreb …

 3. Dan Lee says:

  Care e povestea? Imediat ce am început conflictul cu Zoso au sărit o grămadă să mă critice şi să mă bage, pe blogurile lor la categoria ălora care înjură mult şi nu muncesc pentru rezultate etc. Am citit tot ce am scris până acum şi nu am găsit absolut nicio insultă, cel mult doar, nişte aluzii fine. În schimb Zoso înjură şi insultă în dreapta şi în stânga cu o lejeritate uimitoare. Exemplu aici: http://danl33.wordpress.com/2009/01/02/zoso-are-fantezii-sexuale-cu-mine/

  Ceea ce spun eu aici, în postare, este argumentat pe baza a ceea ce a spus Zoso despre mine.

 4. BlegooEP says:

  @Dan Lee tu ai tendinta sa te iei de toata lumea. Nu o lua personal cand se scrie in blogosfera de persoanele care se cearta cu x si y doar daca te simti.

  @BlegooPR – e cel mai usor lucru din lume sa zici ca ala e prost, ca celalalt face asa si pe dincolo. Ajungi tu nou in blogosfera , fara sa stii de ce e zoso zoso, cum au ajuns altii sa fie cititi de atata lume, cum au ajuns ei sa fie recunoscuti si care este scopul blogurilor personale.

  Mai bine ar investi in propriul blog, ar incerca sa vina cu ceva nou, sa se diferentieze si atunci o sa creasca si traficul…pe merit. E ca la scoala. Degeaba iei 10 pe copiat, ca tu tot prost ramai.

 5. Dan Lee says:

  O observaţie la articol: Decât să-l înjuri pe Zoso e mult mai rentabil să-l lauzi pe Mircea Badea. Se simte la trafic.

 6. Blegoo PR says:

  Dan – eu nu contest metodele, cum spuneam sunt cele mai de efect. Cand te injura cineva, cea mai de efect este ignoranta. Insa spalatul rufelor in public nu e tocmai util, pentru trafic insa, da. Stii cum e – al mai destept cedeaza – ca sa il citez pe sefu, Blegoo.

  BlegooEP – ultima ta fraza merita studiata, sar mana.

 7. Dan Lee says:

  @BlegooEP – Tu mi-ai citit blogul? Din toate postările asta reiese, ce ai spus tu? Apropo de Zoso. El şi-a făcut blogul în 2005. Eu aveam site-uri făcute de mine şi scriam pe ele încă din 2001.

 8. Blegoo says:

  @BlegooEP: Te-am marcat la dosar cu o prima pt comentariul asta. 🙂
  @Dan Lee: Ok… ne injuram intre noi… ei,si? La un moment dat, devine plictisitor…
  Injuratura… ori insulta directa e un refugiu al incompetentului; e mult mai greu sa faci o analiza cu argumente clare, pertinente apropo de faptul ca cutare ori cutaritza e prost, ori tampit, ori cretin, ori analfabet.
  Adica… e de munca; munca insa… daca era buna… o luau boierii cu ei… cand au plecat la Paris, nu? 🙂
  Teoria cu “nu te uita la mine, uite ca si ala face la fel…” nu e ceva in care tu te poti refugia; nu esti cretin, ca sa zic asa… 🙂

 9. Dan Lee says:

  @BlegooPR – Poate nu eşti la curent cu ultimile găselniţe din mass-media. Diaconescu aruncat în tomberon, Nikita făcând sex la Antena 1 sau isterica de la Naţional care vrea să sune telefonul. Asta apropo de metode şi de succes la public.

 10. Blegoo PR says:

  Si acuma ce fac – video cum imi arunc clientul in tomberon si gata clientul e cel mai mare blogger dupa?

 11. Alex says:

  Ciao,

  Roxana după cum spuneam şi pe Twitter, “celebritatea” oamenilor pe care alţii aleg să îi înjure a fost construită prin muncă, perseverenţă şi zic eu şi credibilitate. Majoritatea celor dintre noi, mă refer la cei care aspirăm la acest titlu de “blogger”, ne facem repede un blog şi după o lună aşteptăm să câştigăm bani pentru un hotel undeva prin India. În jurul performerilor din blogging s-au creat adevărate comunităţi. De ce? Pentru că ei nu sunt implicaţi în politică, nu au şefi care să le impună anumite direcţii, aşa că îşi permit să emită opinii proprii, acide şi exact la subiect. Şi asta place user-ului din online. Că de asta intră omul pe net…pentru că s-a săturat de realitatea aia coafata de la TV şi vrea să citească/vadă şi altceva.

  O zi faină îţi doresc să ai.

 12. Blegoo PR says:

  Alex,

  Multumesc sincer pentru rabdarea de a posta si aici. Foarte interesant punctul tau si de pus la dosar pentru studiu.

  O zi si mai faina iti doresc;
  BlegooPR

 13. RFB says:

  Absolut si categoric ajungi celebru injurand pe altcineva sau provocand scandal …. la un moment dat!

 14. RFB says:

  ………….

 15. Alin says:

  Probabil ca definitia cretinului blogosferic este legata mai mult de cei care produc continut de dragul viziatorilor, nu pentru ca ar avea ceva de spus.

 16. Blegoo PR says:

  @ Alin – notat si varianta asta 😀

 17. Liviu says:

  Poate ca da, asa au ajuns toti mari, iar cand au fost mici se chinuiau toata ziua pentru 50 de unici in 24 de ore. Cine stie? Ca noi n-am fost acolo.

 18. Blegoo PR says:

  Hmm … retete secrete se pare …

 19. […] am atins vârsta de 200 de posturi în blogosfera românească şi pentru că am citit materialul Roxanei vis-a-vis de modalitatea de a ajunge un blogger cu greutate sau “celebru” am decis să […]

Leave a Reply