Decolteul a devenit VERDE

Bucuresti, 6 martie 2009 – Marti, 10 martie, la orele 08:30, în Parcul Izvor, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, se organizeaza un miting preventiv pentru spatiile verzi din intravilan.

În urma evenimentelor recente din Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, situatia legilor care guverneaza spatiile verzi din intravilan prezinta o reala îngrijorare pentru cetatenii români.

Mesajele care vin de la Ministerul Mediului sunt acelea ca exista o mare presiune imobiliara si ca nu toate spatiile verzi vor putea fi salvate. La fel de îngrijorator este si faptul ca amendamentul adus Legii Specifice a Spatiilor Verzi, nr. 24/2007, care interzicea emiterea de autorizatii de construire pe spatiile verzi, a fost respins în aceasta comisie, sub pretextul ca este prea restrictiv.

Din aceste motive, ONG-urile care sustin campania SALVATI SPATIILE VERZI organizeaza un miting preventiv pe tema spatiilor verzi din localitati. El este preventiv întrucât va avea loc înaintea sedintei din Comisia pentru Administratie Publica în care se va supune votului OUG nr. 114/2007. Aceasta ordonanta modifica Legea Mediului în sensul interzicerii schimbarii destinatiei, reducerii suprafetei sau stramutarii terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare în planurile de urbanism. Mesajul adresat deputatilor este acela ca: „Orasele din România sunt PRAF!”

Bucurestenii sunt invitati sa se învoiasca o ora de la facultate sau de la serviciu pentru a-si arata interesul pentru spatiile verzi. De asemenea, sunt chemati cetatenii din alte orase, care se pot învoi o zi de la lucru sau de la facultate, pentru a demonstra ca spatiile verzi sunt o preocupare pentru întreaga tara.

Mai mult, orice institutie care doreste sa-si expuna punctul de vedere asupra spatiilor verzi, este invitata sa contacteze coordonatorul campaniei SALVATI SPATIILE VERZI, Asociatia EcoAssist.

Persoana de contact:
Liana Buzea
Presedinte EcoAssist
E-mail: Liana@EcoAssist.org
Web: http://EcoAssist.org
Blog: http://blog.EcoAssist.org

Initiatorii campaniei SALVATI SPATIILE VERZI.

Tags:

3 Responses to “Decolteul a devenit VERDE”

 1. V.Vicos says:

  Am venit tocmai de la CLUJ pentru a sustine aceasta cauza nobila, salvarea spatiilor verzi. Ma bucur ca presa a mediatizat evenimentul, cu aceasta ocazie unul din scopuri a fost atins.
  Vocea noastra trebuie sa ajunga MAI departe de grupul nostru ECO.

  P.S:poze de la miting pe http://victorperdevara.wordpress.com/

 2. Blegoo PR says:

  Aveti toata admiratia si respectul meu.

 3. V.Vicos says:

  pacat ca nu au fost la protest mai multi oameni din BUCURESTI. Pana la urma invazia betonului ne afecteaza pe toti.

Leave a Reply