Trupa Spitalul de Urgenta anunta lansarea noului albumul “F.P.S.”

Bucuresti, 12 octombrie 2009 – Proaspat recuperat dupa un sejur prelungit la Spitalul de Urgenta, artistul emerit de succes international Dan Helciug supune consideratiunii D. Voastra fonograma FPS printr-un contert esstraordinariu si nemaivazut in carciumioara The Silver Church, vineri 16 octomvrie 2009, orele 22 trecute fix. Invitati de seama: Vunk si cvartetul Capriccio.

afis-concert-72ppi
Trupa Spitalul de Urgenta lanseaza vineri, 16 octombrie 2009, orele 22:00 in clubul The Silver Church cel de-al saselea lor album, intitulat “F.P.S.”. In deschiderea concertului de lansare vor canta trupele Vunk si cvartetul Capriccio. Concertul marcheaza inceperea turneului de promovare, care va include orasele Bucuresti, Ploiesti, Slatina, Brasov, Cluj, Pitesti, Buzau, Iasi si Bacau si se va intinde pana in luna decembrie.
fps_front

In urma cu doua saptamani, trupa a lansat concursul “Un catren si un refren”, prin care Spitalul de Urgenta isi incurajeaza fanii sa le trimita propriile versuri. Pe baza lucrarilor inscrise, trupa va alege cel mai reusit catren si refren. Premiul cel mare va consta in transpunerea versurilor pe o melodie compusa de “Spitalul de Urgenta”. Piesa rezultata va fi cantata de trupa in cadrul concertelor din turneul de promovare al albumului “F.P.S.” in prezenta a sute de fani. Premiul doi va fi ales prin tragere la sorti din restul de lucrari, si consta intr-un concert tinut de trupa, special pentru castigator… chiar la el acasa.
Concursul “Un catren si un refren” este deschis tuturor celor care vor sa isi incerce mana (si norocul) la scris versuri. Persoanele care doresc sa se inscrie in concurs pot transmite versurile la adresa de e-mail: concurs@danhelciug.ro sau accesand site-ul www.danhelciug.ro.

De asemenea, trupa Spitalul de Urgenta s-a alaturat recent sustinatorilor proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie, fara adaosuri de pret. Initiativa a venit din partea frontmanului Dan Helciug, care a fost cucerit pe loc de proiect. Urmand modelului “Adopta un ONG” initiat de Gala Societatii Civile, Spitalul de Urgenta a ales asadar sa sustina proiectul derulat cu ajutorul a peste 20 de voluntari din intreaga tara, prin promovarea acestuia in toate aparitiile trupei. In curand, fanii vor putea achizitiona noul album, “F.P.S.”, atat de pe site-ul www.danhelciug.ro, cat si de pe CharityGift.ro.

Despre Spitalul de Urgenta si “F.P.S.”
Trupa s-a nascut in 2000, tatal ei fiind Dan Helciug, careia ii apartin conceptul, muzica si textul. Orchestratia originala a muzicii trupei o asigura Victor Panfilov, mentor spiritual si este imbogatita de catre exceptionalul chitarist Emil Chican. In “F.P.S.” Dan Helciug abordeaza cu curaj o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica, si de ce nu, despre fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi. Trupa se joaca cu piesele si stilurile precum un papusar cu marioneta sa, iar referintele culturale, muzicale si politice abunda. “F.P.S.” este asadar un album de maturitate, prin care Spitalul de Urgenta isi dovedeste atat curajul, cat si implicarea in temele de interes ale generatiei actuale.

Contact

Martha Botezatu
PR Officer

0722.34.86.66
martha.botezatu@imagefactory.ro

031.107.41.73
www.imagefactory.ro

Tags:

2 Responses to “Trupa Spitalul de Urgenta anunta lansarea noului albumul “F.P.S.””

  1. krossfire says:

    Mai exista Helciug ?

  2. BlegooPR says:

    Zau daca stiu …

Leave a Reply